Primul portal
dedicat controlului riscurilor.
 Miercuri, 22 noiembrie 2017

Alerte de risc NOU!
Prezentare alerte de risc
Modele de alerte de risc
Resurse
Știri
Anunturi
Articole si recenzii
Legislatie specifica
Glosare
Întrebari & raspunsuri
Programe TV
Download software
Ghiduri practice
Cursuri si seminarii NOU!
Utile
Interactiv
Newsletter
Prognoze de risc
Chestionar
Prevenirea pierderilor
Pentru companii
Pentru persoane
Clasificarea riscurilor
Furnizori de solutii
Securitate fizica
Asigurari
Consultanta
Securitate IT&C
Auto si accesorii
Proprietate intelectuala
Instrumente financiare
Diverse
Bursa solutii preventive
Cereri de oferta
Promovare
Despre noi
Oferta publicitate
Sponsori
Contactati-ne

 
Cabinet avocat Bucuresti

   
  HOME    Detalii :: Articole
Noutăți în securitatea și transportul valorilor  (articol publicitar)

alte resurse
Glosare: Politica de securitate, Evaluarea riscurilor (cuantificarea riscurilor), Procedura de securitateProtocol de securitate Ghiduri: Prevenirea fraudelor in companii FAQ: Cum pot afla care sunt riscurile cele mai mari pentru afacerea mea?
Nu am crezut ca si la noi pot avea loc jafuri armate, dar iata ca aceasta criza ne-a adus inapoi si hotii plecati pe alte meleaguri sa castige experienta. Avem cum sa-i anihilam? Mai sunt curajosi care sa-i opreasca? Preocupat de mijloacele prin care sa impiedic hotiile, am citit despre aparitia unor "sisteme inteligente" si am cerut detalii producatorilor.

In Europa acestea sunt utilizate de peste 20 de ani, mai mult de 22 de tari din lume se bucura de avantajele oferite. M-am intrebat ce avantaje ofera si mai ales ce urmaresc statele care folosesc aceste sisteme inteligente si raspunsul a venit abia cand am inteles ca pe langa excluderea armamentului din mediul urban (agentii transportatori sunt de obicei inarmati) sunt descurajate chiar actiunile infractorilor. Stiind ca sunt utilizate sisteme inteligente potentialul infractor renunta pentru ca stie ca nu mai poate folosi banii furati. Filozofia care a stat la baza conceperii acestor sisteme a fost: "singurul mijloc de protejare a banilor este sa faci ca furtul lor sa fie fara valoare". Cum? Producerea unei cerneli care sa pateze banii si care sa nu poata fi spalata a fost solutia cea mai folosita de producatorii acestor sisteme. Faptul ca in documentele emise de Banca Centrala Europeana este prevazut si costul de schimbare a bancnotelor maculate (patate) ne demonstreaza ca s-au recuperat bancnote rezultate in urma jafului (alt avantaj). Statisticile arata ca din momentul introducerii acestor sisteme rata infractionalitatii a scazut. Sistemul inteligent vine si in sprijinul organelor statului abilitate sa investigheze cazurile de jaf prin trasabilitatea cernelii utilizate. Mi-am pus intrebarea de ce la noi nu apar, de ce suntem refractari introducerii unor sisteme care si-au dovedit pe deplin utilitatea si se inscriu in standardele de securitate stabilite de UE.

La sfarsitul anului trecut am convins un producator (Spinnaker) sa omologheze si in Romania acest sistem (cel mai optim de folosit la noi-dupa parerea mea - singurul care maculeaza si polimerii) si l-a omologat. Am discutat cu societati private, specializate in transportul valorilor si cu banci comerciale despre implementarea acestuia dar, majoritatea imi spuneau despre faptul ca in lege nu este specificat concret utilizarea acestui sistem, lege care permite insa efectuarea transportului de valori cu "mijloace amenajate" (adica cu un autoturism in care este pusa o lada metalica cu lacat si un sistem de alarma). Ma intreb care dintre aceste doua modalitati de transport valori prezinta mai multa siguranta ?

Poate caracterul de noutate sau obisnuinta de a vedea o masina blindata pazita de oameni inarmati fac ca acest sistem inteligent sa nu fie folosit si de bancile din Romania, dar stiu ca vom fi nevoiti, in curand, sa apelam si noi la el ca orice tara europeana. Trecerea la moneda unica europeana va determina bancile sa-si adapteze si masurile de securitate pentru ca atunci o bancnota furata in Romania poate fi folosita oriunde in Europa.

Stelian Ardelean

http://stecrida.creation-website.comSi dvs. puteti posta articole publicitare pe portalul Siguranta.ro care sa prezinte serviciile si produsele dvs. pentru detalii clic aici

Cele mai recente articole:
- Integrarea sistemelor de securitate
- Trabant la pret de Mercedes
- Solutie inteligenta de protectie a incintelor si spatiilor
- Solutii de securitate a centrelor de date
- NetDeTek – Solutii de securitate si comunicatii
- Terorismul azi
- Detectorul de minciuni este utilizat de tot mai multi angajatori.
- Fata umana a protocoalelor de securitate
- Siguranta prin tehnologie
- Incepe o afacere: cum sa nu te fure angajatii
inapoi


recomanda acest site  |  printeaza pagina printeaza pagina
  Copyright © 2002 - 2009 Inoventis srl
  Toate drepturile rezervate.
Regulamentul de utilizare | Harta site-ului | Contact